Miten poistan käyttäjän WordPressistä?

Euroopan unionin tietosuoja-asetus GDPR eli General Data Privacy Regulation mahdollistaa sen, että verkkosivustoja käyttävät asiakkaat voivat pyytää saada tietonsa poistetuksi sivuston rekisteristä. Sivuston omistajan, eli rekisterinpitäjän, tehtävänä on tällöin poistaa tarvittavat tiedot sivustoltaan. Yksi olennainen käyttäjistä kerättävä henkilöivä tieto on WordPressin käyttäjätunnus.

Poistaessa käyttäjiä on kuitenkin hyvä huomioida, että samalla poistuvat käyttäjätunnuksen kirjoittamat artikkelit, ellei artikkeleita ole poistoprosessissa siirretty jollekin toiselle käyttäjälle.

WordPress-käyttäjätunnuksen poistaminen tapahtuu seuraavasti:

1. Mene WordPressin hallintapaneelista kohtaan Käyttäjät -> Kaikki käyttäjät ja valitse "Poista" halutun käyttäjän kohdalta

2. Tämän jälkeen aukeavassa näkymässä täytyy valita, mille käyttäjälle siirretään kaikki poistettavan käytäjän luoma sisältö:

3. Lopuksi hyväksy poistaminen "Vahvista poistaminen" -painikkeesta.

Huomaa, että Seravo ei hallinnoi sivustojen käyttäjiä, vaan sivuston omistaja on itse vastuussa omien asiakasrekistereidensä tietojen oikeellisuudesta ja tietojen poistamisesta niin pyydettäessä.