Vanhan Roundcube-palvelun ohjeet

Huomaathan, että nämä ohjeet ovat vanhalle sähköpostipalvelulle. Uudet ohjeet löytyvät täältä.

Sähköpostilaatikot Seravolta

WP-palvelusta voi halutessaan myös tilata erillisiä sähköpostilaatikoita, eli sähköpostitilejä joissa on erillinen käyttäjätunnus ja salasana. Sähköpostilaatikoiden ja lisätallennustilan hinta näkyy hinnastossa.

Sähköpostilaatikot ovat tyyppia IMAP. Lähettämistä varten on SMTP-palvelin. Molempiin palvelimiin kirjautuminen tapahtuu suojattua yhteyttä käyttäen ja ne toimivat millä tahansa yleisellä sähköpostiohjelmalla, joka tukee suojattuja yhteyksiä. Sähköpostit voi lukea myös verkkoselaimella webmailin kautta.

Webmail

Sähköpostia voi lukea nettiselaimella osoitteesta webmail.gandi.net Selainpohjaisena sähköpostiohjelmistona on käytössä Roundcube.

Uutta sähköpostiviestiä kirjoittaessa voi lähettäjätietoa vaihtaa Lähettäjä-kentän pudotusvalikosta. Lähettäjävaihtoehtoja voi luoda ja muokata valitsemalla Muokkaa identiteettejä.

Avautuvasta asetusnäkymästä voi määritellä mm. nimen, osoitteen ja kyseisen lähettäjätiedon kanssa käytettävän allekirjoituksen.

MAP-asetukset sähköpostiohjelmissa

Sähköpostia voi lukea myös erillisillä sähköpostiohjelmilla alla olevia IMAP-asetuksia käyttäen. Windows-, Mac- ja Linux-työasemissa käytettäväksi suosittelemme avoimen lähdekodiin Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmaa. Tietoturvasyistä suosittelemme välttämään Outlook-ohjelmaa. Sähköposti toimii myös millä tahansa IMAP-rajapintaa tukevalla älypuhelimen sähköpostiohjelmalla.

Palvelinasetukset sähköpostiohjelmassa:

IMAP-palvelin (saapuva posti) Incoming server name: mail.gandi.net Port: 993 (IMAP SSL). TLS or SSL: Yes Username: etunimi.sukunimi@asiakas.fi Password: xxxxx
SMTP-palvelin (lähtevä posti) Outgoing (SMTP) server name : mail.gandi.net Port : 465 (SSL) TLS or SSL : yes SMTP Authentication : yes Username: etunimi.sukunimi@asiakas.fi Password: xxxxx

Lähettäjätiedot Thunderbird-ohjelmassa

Erilliseksi sähköpostiohjelmaksi suosittelemme Mozilla Thunderbird -ohjelmaa, jota voi käyttää Windows-, Mac- ja Linux-työasemilla. Ohjelman käyttöönotossa tarvitaan ylläolevia IMAP-palvelinasetuksia.

Lähettäjätietojen asettamiseksi Thunderbirdissä valitse toimintovalikosta Preferences > Account Settings. Oletuksena avautuvan Default Identity -osion kenttään Email Address voit kirjoittaa haluamasi osoitteen.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä useita lähettäjäosoitteita valitsemalla painikkeen Manage Identities ja Add uuden lisäämiseksi. Tämä jälkeen voi viestiä kirjoittaessasi valita lähettäjärivin pudotusvalikosta millä lähettäjätiedolla kyseinen sähköpostiviesti lähetetään.