Mitä kaikkea varmuuskopioidaan

Varmuuskopioista löytyvät 30 päivän ajalta kaikki /data kansion alla olevat tiedostot sekä tietokanta. Kaikki muut tiedostot tuhotaan tietoturvasyistä säännöllisin väliajoin ja Seravo takaa ainoastaan, että kansion /data alla olevat tiedostot säilytetään ja varmuuskopioidaan.

Mikäli halutaan, että jotakin tiedostoa tai kansiota ei varmuuskopioida, voi kyseisen tiedoston tai kansion polun lisätä tiedostoon /data/backups/exclude.filelist. Tiedostossa käytetään rdiff-backupin syntaksia, eli yksi polku per rivi.

HUOM. Otamme automaattisia varmuuskopioita ainoastaan tuotantosivustoista. Staging-ympäristöjä ei automaattisesti varmuuskopioida, koska ne on tarkoitettu sivustojen kehittämiseen jolloin ne muuttuvat jatkuvasti ja on kehittäjän itsensä vastuulla pitää sivuston historia tallessa versionhallinnassa (esim. GIT) tai ottaa varmuuskopio käsin (wp-backup) ennen suurempia muutoksia.