Mitä kaikkea varmuuskopioidaan?

Varmuuskopioista löytyvät 30 päivän ajalta kaikki /data/wordpress kansion alla olevat tiedostot sekä tietokanta eli käytännössä koko WordPress-sivusto varmuuskopioidaan säännöllisesti.
Esimerkiksi /tmp -hakemiston alta löytyvät tiedostot tuhotaan tietoturvasyistä säännöllisin väliajoin.

Mikäli halutaan, että jotakin tiedostoa tai kansiota ei varmuuskopioida, voi kyseisen tiedoston tai kansion polun lisätä tiedostoon /data/backups/exclude.filelist. Tiedostossa käytetään rdiff-backupin syntaksia, eli yksi polku per rivi.

Staging- eli varjoympäristöjen varmuuskopiot

HUOM. Otamme automaattisia varmuuskopioita ainoastaan tuotantosivustoista. Staging-ympäristöjä ei automaattisesti varmuuskopioida, koska ne on tarkoitettu sivustojen kehittämiseen jolloin ne muuttuvat jatkuvasti ja on kehittäjän itsensä vastuulla pitää sivuston historia tallessa versionhallinnassa (esim. Git) tai ottaa varmuuskopio manuaalisesti (wp-backup) ennen suurempia muutoksia.