Tavallisen WordPress-sivuston siirto multisite-sivuston alasivustoksi

WordPressissä on mahdollista ajaa useita sivustoja yhdessä multisite-asennuksessa. Multisite on tarkoitettu laajoille sivustokokonaisuuksille, jossa alasivustot liittyvät toisiinsa. WP-palvelussa multisite-asennus vaatii aina vähintään WP-Corporate -paketin palvelinpuolella vaativamman ylläpitonsa vuoksi. Tässä neuvomme kuinka voi siirtää tavallisen WordPress-sivuston multisiten alasivustoksi.

Alkutilanne

• Toimiva WordPress multisite -asennus
  • Toimiva yksittäinen WordPress-sivusto

Prosessi

Asenna single-site sivustolle All-in-one WP Migration -lisäosa (AI1)

esimerkki@vanhasivu:~$ wp plugin install all-in-one-wp-migration
esimerkki@vanhasivu:~$ wp plugin activate all-in-one-wp-migration

Asenna myös multisite-sivustolle All-in-one WP Migration -lisäosa ja sen multisite-ekstensio.

esimerkki@uusisivu:~$ wp plugin install all-in-one-wp-migration
esimerkki@uusisivu:~$ wp plugin activate wp plugin install all-in-one-wp-migration

Kirjaudu single-site-sivustolle ja exportoi se AI1-lisäosalla (Export > File)

Kirjaudu multisite-sivustolle ja mene hallintanäkymässä: Minun sivustoni > Verkon hallinta > All in one WP migration. Importoi single-site -sivusto.

Jos kyseessä on alidomain-tyyppinen multisite, tai sivustoille halutaan muuten määritellä omia domaineja. Tarkista että siirretyllä sivustolla on domain määriteltynä: WP:n hallintanäkymä > Työkalut > Domain Mapping.

Tarkista, että uuden sivuston domain on lisätty multisiten reititykseen ja että sen nimipalvelin ohjaa oikeaan palvelinklusteriin.

Sivuston siirron voi tarvittaessa tilata myös Seravolta ottamalla meihin yhteyttä: help@seravo.com