Miten muokkaan sivustoni teemaa tai lisäosaa?

Emme suosittele muokkaamaan valmiiden ulkoasuteemojen tai lisäosien tiedostoja suoraan erillisellä tiedostoeditorilla tai SSH/SFTP-yhteyden yli. Mikäli valmisteemasta tai lisäosasta julkaistaan uusi versio, katoavat manuaalisesti tehdyt muokkaukset teemasta tai lisäosasta tiedostojen päivittyessä.

Muokkaukset teeman tyyliin

Pienet muutokset tyylitiedostoon (CSS) kannattaa tehdä kirjoittamalla säännöt teeman Custom CSS -osioon tai Simple Header and Footer -lisäosan tarjoamiin kenttiin. Näin sisällöt varmasti säilyvät päivityksien yli.

Teeman räätälöinti

Isommat muokkaukset teemaan kannattaa toteuttaa ottamalla sivustolla käyttöön WordPressin lapsiteema (child theme). Näin päivitykset tehdään pääteemaan, mutta muokkaukset löytyvät lapsiteemasta. Lisää lapsiteemasta voi lukea WordPress alottelijalle artikkelistamme.

Teeman tai lisäosan päivitysten estäminen

Mikäli sivustolla on kuitenkin tarpeen tehdä muokkauksia pääteemaan tai lisäosaan (väliaikaisesti, esim. migraatio- tai kehitysprojektin ajaksi), tulee ensin varmistaa, ettei päivitysjärjestelmä tee päivityksiä kyseiseen teemaan/lisäosaan. Teeman tai lisäosan hakemiston voi kopioida, ja teeman/lisäosan versionumeron muuttaa esimerkiksi lukuun 999.

Lue lisää lisäosan tai teeman päivitysten estämisestä.