Miten räätälöin ulkoasuteemaa tai lisäosaa oikeaoppisesti?

Emme suosittele muokkaamaan valmiiden ulkoasuteemojen tai lisäosien tiedostoja suoraan, ei SSH/SFTP:n eikä tiedostoeditorin kautta. Vaarana on, että mikäli valmisteemasta tai lisäosasta tulee uusi julkaisu, ja se päivitetään vanhan päälle, voivat kaikki käsin tehdyt tiedostojen muokkaukset kadota.

Pienet CSS-muutokset kannattaa tehdä kirjoittamalla säännöt Simple Header and Footer -lisäosan tarjoamiin kenttiin, joiden sisällöt varmasti säilyvät päivityksien yli.

Isommat teeman räätälöinnit kannattaa toteuttaa käyttäen lapsiteematekniikkaa, joka on selostettu tarkemmin WordPress Codex:issa.

Toinen mahdollinen tapa muokata teemaa  on kopioida haluttu hakemisto ja nimetä se uudelleen. Lisäosien kohdalla versionumero tulee muuttaa esimerkiksi lukuun 9.9.9
Huomaa, että nämä estävät päivitykset kyseiselle teemalle/lisäosalle.