Lisävinkki: ääkköset ja merkistömuunnokset

Mikäli ääkköset ovat sekaisin tiedostonimissä, esimerkiksi koska vanhalla palvelimella oli käytössä jokin muu merkistö kuin UTF-8, voi tiedostonimet muuntaa convmv-komennolla. Yleisiä vanhoja merkistöjä ovat Windows-1255, ISO-8859-1 ja ISO-8859-15. Riippuen siitä mikä oli käytössä vanhalla palvelimella, tulee ajaa jompi kumpi alla olevista komennoista:

$ convmv -f ISO-8859-15 -t UTF-8 -r *$ convmv -f windows-1255 -t UTF-8 -r *

Komento ajetaan WordPressin pääkansiossa /data/wordpress ja parametrin -r ansiosta muunnos tehdään kaikille tiedostoille alahakemistoissakin. Yllä oleva komento kertoo mikä olisi muunnoksen tulos mutta ei vielä tee sitä. Väärin tehtynä muunnos voi sekoittaa tiedostonimien merkistön täysin. Kun on varmuus, että merkistömuunnos menee oikein, pitää yllä olevaan komentoon vielä lisätä parametri --notest jotta muunnos todella tapahtuu.

Mikäli ääkköset ovat sekaisin tekstitiedostojen sisällä
voi tiedostojen sisällön merkistön muuntaa recode-komennolla. Tiedoston nykyisen merkistön näkee file-komennolla esimerkiksi näin:

$ file esimerkki.txt: ISO-8859-15 text/plain

Muunnoksen voi tehdä ajamalla esimerkiksi recode ISO-8859-15...UTF-8 *.php.