Siirtotapa 1: All-in-One WP Migration -lisäosa

Helpoin tapa siirtää WordPress-sivusto uuteen asennukseen on käyttää suosittua All-in-One WP Migration -pluginia. Tämä toimii luotettavasti kuitenkin vain pienillä sivustoilla.

Lisäosan käyttö on helppoa ja tehokasta. Jos et ole varma osaamisestasi, Seravon asiakaspalvelusta voi aina tilata siirron myös maksullisena asiantuntijatyönä, jolloin hoidamme sekä siirron että eheystarkastuksen puolestasi.

Siirron aloittaminen

1. Aloita asentamalla ja ottamalla käyttöön lisäosa sillä sivustolla, jonka aiot siirtää, eli vanhalla sivustollasi. Lisäosan voi hakea ja asentaa hallintapaneelin Lisäosat-valikosta (eng. Plugins).

Plugins valikon yläosiosta "Add new" ja hae All-in-One WP Migration.

2. Kun lisäosa on asennettu ja aktivoitu, valitse valikosta kohta "Vienti", jonka jälkeen "Vie" ja "Tiedosto". Pääset näin lataamaan nykyisen sivuston tiedostopaketin koneellesi.

Palvelu voi olla myös englanniksi, jolloin tämä on "Export" sekä "Export to" ja "File".

3. Pakatun tiedoston latauksessa saattaa mennä hetki . Älä sulje selainta ennen kuin lataus on valmistunut. Lataus on valmis kun omalla koneellasi on *.wpress-tiedosto.

Tiedosto latautuu pakattuna .zip tiedostona. Tiedostoa ei tarvitse erikseen purkaa.

4. Mene sen sivuston hallintaan, johon tiedosto aiotaan siirtää, eli uudelle Seravolla olevalle sivustolle. Seravolla lisäosa on valmiiksi asennettu, mutta varmista silti että se on asennettu ja aktivoi se. Aloita siirto toiminnon "Import" avulla painamalla "Import from" ja "File".

Import toiminto lataa .zip tiedoston sellaisenaan uudelle sivustolle.

5. Lisäosa pyytää varmistamaan, että sivustosi on varmuuskopioitu. Sille ei ole tarvetta, jos tämä sivusto on tyhjä ja sen voi yliajaa.

Jos sivusto, jolle tiedosto ladataan on uusi, voit huoletta painaa "Continue".

6. Lisäosa pyytää vielä tallentamaan osoiterakenteen, jonka voit tehdä painamalla ”Permalinks Settings” linkkiä. Selaimen uuteen ikkunaan avautuu asetussivu, josta voit tallentaa asetukset. Mitään ei tarvitse muuttaa, tämä on vain vaihe jolla varmistetaan että WordPressin osoiterakenne on varmasti ladattu oikein siirron jälkeen.

Osoiterakenteet suositellaan tuplatarkastamaan, sillä muuten verkkotunnusohjauksissa saattaa ilmetä ongelmia. Jollet ole varma, ota rohkeasti yhteyttä Seravon asiakaspalveluun.

7. Sivuston siirto on valmis! Huomaa, että koska vanhan sivuston käyttäjätunnukset siirtyivät ja uuden sivuston sisältö käyttäjätunnuksineen yliajettiin, joudut kirjautumaan uudestaan sisään käyttäen vanhoja käyttäjätunnuksia. Sivustolla on nyt myös automaattisesti käytössä uuden sivuston osoite ja vanha sivusto toimii edelleen, kunnes verkkotunnus on käännetty osoittamaan Seravon palvelimelle.

8. Siirron jälkeen poista nyt tarpeeton lisäosa All-in-One WP Migration sekä suorita sivustolle eheystarkastus jotta kaikki on varmasti iskussa sivuston osalta.

9. Käännä verkkotunnus osoittamaan Seravon palvelimelle. Normaalitapauksessa sinun ei tarvitse tehdä sivuston asetuksille mitään. Jos sivuston väliaikainen osoite oli esimerkki.fi-c.seravo.com ja Seravon palvelin huomaa, että sille alkaa osoittamaan osoite esimerkki.fi, tekee Seravo sivuston asetuksiin päivityksen jotta oikea osoite esimerkki.fi tulee sille käyttöön heti kun se on mahdollista.

Poikkeustilanteet

Osoitteenmuutos koko sivustolla

Mikäli sivustolle ei päivity sen julkaisun yhteydessä verkkotunnus oikein, voi sen tehdä itse "search-replace" -työkalun avulla. Kyseinen työkalu löytyy WordPressin hallintapaneelin valikosta "Työkalut" ja "Tietokanta"  tai sama englanniksi "Tools" ja "Database". Jos muutat sähköpostiosoitteite, muista sisällyttää @-merkki, eli etsi "@esimerkki.fi-c.seravo.com" ja korvaa "@esimerkki.fi". Toimenpiteen voi tehdä myös komentorivityökalulla wp search-replace.

Etsi- ja korjaa eli search-replace -työkalu on tämän näköinen

Siirtotiedoston kokorajoitus ja sen muokkaaminen

All-in-One WP Migration lisäosan kokorajoitus Seravon palvelussa on 12GB. Lisäosa ilmaisee vanhempaan versioon soveltuvasta kokorajoitusta nostavasta maksullisesta laajennuksesta, joka on todellisuudessa tätä sisäänrakennettua rajoitusta pienempi eli 512MB. Emme suosittele tämän käyttöönottoa.

Must-use-lisäosien poisto siirron yhteydessä

Jos olet lataamassa sivustoa palveluntarjoajalta, jolla on käytössä omaan palveluun liittyvä lisäosa must-use -kansiossa, kannattaa tämä valinta ottaa pois "Advanced options" -valikon alta.
Kohdan 4. import-vaihe voi muutoin kaatua virheeseen.

Muuta huomioitavaa siirron aikana sekä sen jälkeen

• Tarkasta osoiterakenne/-rakenteet ja sähköpostiohjaukset kahteen kertaan. Muista tallentaa muutokset.
  • Lisäosa siirtää tietokannan, mukaan lukien käyttäjätunnukset ja salasanat. Seravon toimittamat käyttäjätunnukset eivät enää toimi sellaisenaan vaan tulee päivittää. Kirjaudu sivustolle vanhoilla, aiemmin käytössä olleilla tunnuksilla.
  • Sivusto käyttää väliaikaisosoitetta kunnes julkaisu suoritetaan ja ohjataan oikealle verkkotunnukselle.
  • Siirron jälkeen suositellaan päivittämään WP-ydin ja lisäosat sekä tekemään eheystarkistus.
  • Kun sivuston siirto ja tuonti on valmis, suosittelemme vahvasti lisäosan poistamista. Tarpeettomat lisäosat voivat haitata sivuston toimintaa.

Haluaisitko, että Seravon WP-asiantuntijat auttavat sinua sivuston siirrossa?

Asiantuntijatyönä tehtävä sivuston siirto ja eheystarkistus on yleensä 1-2h Seravon tekemänä ja suositeltavaa, ellet itse ole WP-asiantuntija.