Sivuston verkkotunnuksen määrittäminen

WordPressin siteurl ja home -asetukset määrittelevät missä osoitteessa sivusto näkyy. Jos sivusto on kehitysvaiheessa käyttänyt osoitetta asiakas.wp-palvelu.fi, pitää hallintapaneelissa vaihtaa käyttöön osoite asiakas.fi siinä vaiheessa kun sivusto julkaistaan. Syötä osoite oikeaan kenttään kohdassa Asetukset > Yleinen

wp-admin-options

Muutokset voi tehdä myös komentoriviltä wp-cli -työkalulla:

$ wp option get siteurl
http://asiakas.wp-palvelu.fi

$ wp option get home
http://asiakas.wp-palvelu.fi

$ wp option update siteurl https://asiakas.fi
Success: Updated 'siteurl' option.

$ wp option update home https://asiakas.fi
Success: Updated 'home' option.

Jos halutaan varmistaa, että tietokannassa kaikki maininnat vanhasta osoitteesta korvataan uudella, voit sen tehdä komennolla wp search-replace '//asiakas.wp-palvelu.fi/' '//asiakas.fi/' --all-tables. Verkkotunnusten käyttönoton yhteydessä teemme tämän pääsääntöisesti automaattisesti asiakkaan puolesta.

Sivuston osoitteen määrittäminen network (multisite) ympäristössä

Multisite sivustoilla verkkotunnuksen vaihtaminen eroaa hieman tavanomaisesta WordPress sivustosta.

Vaihda multisite sivuston pääverkkotunnus muokkaamalla wp-config.php tiedoston riviltä define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'esimerkki.fi');. Tiedosto löytyy HTDOCS hakemistosta.

Määritä verkkotunnus multisiten alasivulle

1. Mene kohtaan Minun sivustoni -> Verkon hallinta -> Sivustot
  2. Avaa haluamasi multisiten alasivuston asetukset
  3. Mene välilehdelle ”Asetukset”
  4. Muuta kohtien ”Siteurl” ja ”Home” sisältö halutuksi osoitteeksi (esim. https://example.com)

Aliaksen määrittäminen multisite-ympäristön aliverkkotunnuksille

1. Mene kohtaan Minun sivustoni -> Verkon hallinta -> Sivustot
  2. Avaa haluamasi multisiten alasivuston asetukset
  3. Mene välilehdelle "Aliases"
  4. Klikkaa "Add new" ja valitse "Mark alias as active"
  5. Tallenna klikkaamalla "Add Alias"