Miten voit käyttää WP-CLI työkaluja?

Usein voi olla kätevää hallita sivustoa ja WordPressin toimintoja komentorivin kautta. Tätä varten löytyy Seravolta valmiiksi asennettuna WP-CLI. Käyttääksesi WP-CLI työkaluja, täytyy sivustoon ottaa ensin SSH yhteys. Lue täältä lisää miten voit muodostaa SSH yhteyden sivustoosi.

Yleisimmin käytetyt WP-CLI komennot:

$ wp plugin list
# Tulostaa kaikki lisäosat...

Voit poistaa lisäosan käytöstä seuraavalla komennolla:

$ wp plugin deactivate mahtava-lisaosa
Plugin 'mahtava-lisaosa' deactivated.
Success: Deactivated 1 of 1 plugins.

Teeman vaihtaminen onnistuu seuraavasti:

$ wp theme activate twentynineteen
Success: Switched to 'Twenty Nineteen' theme.

Tulosta lista kaikista käyttäjistä:

$ wp user list
Tulostaa kaikki käyttäjät...

Tulosta lista kaikista käyttäjistä:

$ wp user list --role=administrator
Tulostaa kaikki pääkäyttäjät...

Vaihda käyttäjän salasana sähköpostin avulla:

$ wp user update nimi@esimerkki.fi --user_pass=KirjoitaUusiSalasana
Success: Updated user 7.

Joskus voi tulla tarve korvata tietokannasta joku muuttunut tieto uudella (esimerkiksi sähköposti). Tähän löytyy kätevä etsi-korvaa komento:

$ wp search-replace 'vanha@email.com' 'uusi@email.com' --all-tables
# vinkki: voit testata komentoa lisäämällä perään --dry-run

Seravon omat WP-CLI komennot

Olemme luoneet muutamia omia kustomoituja WP-CLI komentoja, jotka ovat myös asiakkaiden käytössä.

Otamme varmuuskopiot sivustoista joka yö, mutta voi olla kätevää ottaa varmuuskopio sivustosta suurempien muokkauksien välissä. Voit ottaa varmuuskopion seuraavalla komennolla:

$ wp-backup
...
--> Backup completed
Successfully backed up 323 MB of data.

Testit voidaan ajaa komentirivin kautta:

$ wp-test
...
Time: 9.76 seconds, Memory: 12.00MB
I: Finished running wp-test-ng

Muutoksien jälkeen kannattaa tyhjentää välimuisti. Se onnistuu tällä komennolla:

$ wp-purge-cache
---> Purging Nginx page cache...
Cache purged successfully for esimerkki_12345.
----> Purging WordPress object cache...
Success: The cache was flushed.
----> Flush WordPress rewrites...
Success: Rewrite rules flushed.
----> Flush the entire Redis cache (includes Nginx PageSpeed cache etc)...
OK
----> Success

Lue lisää Seravon omista WP-CLI komennoista kehittäjädokumentaatiostamme. Muita hyödyllisiä linkkejä WP-CLI komentoihin: wp-cli.org ja WordPressin omat kehittäjädokumentaatiot.