WordPress.com siirtyminen Seravon ympäristöön

Tässä ohjeessa neuvomme, kuinka siirrät sivustosi WordPress.com:sta Seravolle. Ennen kuin aloitat siirtoprosessin tarkista, että sinulla on pääsy Seravon WordPress-sivustollesi.

HUOM! WordPress.com sivuston tuominen Seravolle ei tuo vanhalla sivustolla käytettyä teemaa.

Minkä takia siirtyä käyttämään Seravon ympäristöä?

WordPress.com on todella karsittu paketti ja edes kallein vaihtoehto ei anna samanlaista vapautta kuin Seravon ympäristössä on saatavilla. Esimerkiksi WordPress.com sivuston "Premium" ei sisällä täyttä lisäosatukea. Seravon ympäristö sen sijaan ei sisällä rajoituksia lisäosiin tai teemoihin, kun taas WordPress.com antaa täyden tuen pelkästään "Business" -paketissa. WordPress.com:iin perustetussa sivustossa näkyy WordPress.com tunniste, ellei käytössä ole "Business" -pakettia, kun taas Seravolla sivun julkaisun yhteydessä sivuston osoitteesta lähtee pois "seravo.com" tunniste automaattisesti.

Vienti WordPress.com puolella

WordPress.com sivuston siirtämisessä Seravolle tarvitaan WordPress.comin puolelta xml-tiedosto. WordPress.com xml-tiedoston saa menemällä hallintapaneeliin, jonka vasemmalla puolella olevasta valikkopuusta löytyy asetukset. "Asetukset" -sivulta löydät "Vie" -linkin, valitse se.

Xml-tiedoston vienti

"Vie" -napin takaa löytyy "Export all" -nappi. Kun valitset "Export all" , WordPress.com sivustolla tuottaa sinulle zip-tiedoston ladattavaksi, joka pitää sisällään sivustosta xml-tiedoston. Tiedoston latauduttua, puretaan sisältö esim. "Lataukset" -kansioon, josta se haetaan myöhemmässä vaiheessa.

Seravon ympäristöön tuonti

Seravon WordPress ympäristössä "tuonti" -työkalun käynnistäminen

Kun olet kirjautunut Seravon WordPress ympäristöön pääkäyttäjätunnuksilla, löydät admin paneelista valikon "Työkalut", jonka alaisuudessa on "Tuo" -työkalu. Työkalun käynnistyessä sivulta löytyy useampi eri palvelu, joista alimpana on WordPress.

Xml-tiedoston tuonti

Seuraavalla sivustolla näkyy "Browse..." -nappi, jonka avulla haetaan WordPressistä viety xml-tiedosto. Aiempia ohjeita noudattaessa xml-tiedosto löytyy "Lataukset" -kansiosta. Seuraavalla sivulla valitaan artikkelien kirjoittaja, joka on oletuksena sama, kuin WordPress.comin puolella ollut kirjoittaja. Tuonnissa voidaan jopa tehdä uusi käyttäjä tai vaihtoehtoisesti siirtää kirjoitus jo olemassa olevalle käyttäjätilille. Kun asetukset on kunnossa, niin voit jatkaa eteenpäin, jolloin tuonti on suoritettu.

Uudelleenohjaus

WordPress.com sivultasi voit tarvittessa asettaa uudelleenohjauksen uudelle sivustollesi. WordPress.com:ssa ohjaus maksaa 13€/vuosi. Uudelleenohjaus tapahtuu WordPress.com -sivuston "Asetukset" puolelta, jossa näkyy sivuston osoitteen alla "... tai uudelleenohjaa tälle sivulle.". Kun painaa "uudelleenohjaa" linkkiä, sieltä löytyy rivi, mihin voit asettaa uuden osoitteen, johon WordPress.com alkaa ohjaamaan sivustolle mahdollisest saapuvan kävijän.