Verkkotunnuksen siirto Seravon hallintaan

Verkkotunnuksen hallinnollisella siirrolla tarkoitetaan sitä, että asiakas toimittaa Seravolle verkkotunnuksensa (.fi/.com/.net, tai muu vastaava domain) välittäjän vaihtoavaimen (ent. valtuutusavain, englanniksi transfer key, EPP key tai auth ID). Sitä käyttämällä Seravo rekisteröityy verkkotunnusrekisteriin verkkotunnuksesi ylläpitäjäksi. Verkkotunnuken omistajuus säilyy kuitenkin aina asiakkaalla, vaikka Seravo toimii verkkotunnusvälittäjänä.

Verkkotunnuksen siirtoon tarvitaan lisäksi käytössä olevat DNS-tietueet. Hallinnollisen siirron jälkeen Seravon ylläpitäjät voivat tehdä verkkotunnukseen liittyviä muutoksia, kuten nimipalveluiden, sähköposti- ja www-liikenteen ohjauksia nimipalvelujärjestelmässä (DNS). Siirtoon tarvittavat tiedot voi toimittaa sähköpostitse asiakaspalveluumme. Huom! Verkkotunnuksen hallinnollinen siirto kestää 1–7 päivää, joten kannattaa heti Seravon palvelua tilatessa ilmoittaa tarvittavat tiedot ja vaihtoavain, jotta hallinnollinen siirto voidaan tehdä valmiiksi etukäteen ennen sivuston julkaisua Seravon palvelimelta. Varsinainen www-liikenne tai sähköpostit voidaan ohjata uudelle palvelimelle vasta myöhemmin sovittuna ajankohtana. Hallinnollinen siirto ei vaikuta sivuston olemassa oleviin ohjauksiin tai saatavuuteen.

Jokaisesta Seravolle DNS-tasolla ohjatusta verkkotunnuksesta peritään pieni maksu, joka kattaa kaikki Seravon sille tekemät ylläpitotyöt riippumatta siitä, onko verkkotunnus siirretty Seravon hallintaan vai ei.

Verkkotunnuksen siirto Seravolle

Jotta verkkotunnus siirtyy Seravon hallintaan, tarvitaan kolme asiaa:

1. Verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavain
  2. Kaikki DNS-tietueet vanhasta nimipalvelimesta (DNS records tai DNS zone)
  3. Verkkotunnuksen omistajatiedot (tarkemmat tiedot alla)

Saat välittäjän vaihtoavaimen ja DNS-tietueet verkkotunnuksen nykyiseltä hallinnoijalta.

Mikäli olet toimittanut omistajatiedot tilauksen yhteydessä, ei omistajatietoja tarvitse erikseen lähettää. Alla lista tarvitsemistamme omistajatiedoista:

• Yrityksen nimi: Oy Esimerkki Ab
  • Yhteyshenkilö: Etunimi Sukunimi
  • Osoite: Paratiisitie 13
  • Postinumero ja kaupunki: 12345 Ankkalinna
  • Puhelinnumero: +358.401234567
  • Sähköpostiosoite: info@esimerkki.com
  • Y-tunnus: 1234567-8

Verkkotunnuksen siirtoprosessi

Alla kuvattuna verkkotunnuksen (domain) hallinnan siirto tietojen toimittamisesta julkaisuhetkeen asti.